Schneider Kata

Gyógytornász-fizioterapeuta

„A mozgás sok mindenre orvosság, de nincs olyan gyógyszer, ami a mozgást helyettesítené.” Első hallásra is belopta magát a szívembe ez a mondat. Az iskolapadból kikerülve egyből belecsöppentem a való életbe, hiszen a baleseti sebészeten kezdtem dolgozni. Gyorsan pörögtek az események. Emberek jöttek-mentek, ki nagyobb, ki kisebb sérüléssel került hozzánk, nem volt soha két ugyanolyan eset. De volt valami, ami mégis ugyanaz volt: Mindenki egytől-egyik keményen küzdött, hogy újra egészséges legyen.

Az évek során szerzett szakmai tapasztalat és a rendszeres továbbképzések mellett megtanultam, hogy a gyógyuláshoz vezető út nehéz és hosszadalmas, de kellő kitartással elérhető. A baleseti sebészet tanított meg arra is, milyen fontos szerepet tölt be életünkben az egészségmegőrzés, vagyis a prevenció. 2013 januárjában egy nagy álmom valósult meg.

Egy saját gyógytorna stúdió, ahol azt a célt tűztem ki magamnak, hogy minél több embert tanítsak meg egészségének megőrzésére, a mozgás szeretetére. Innen továbbfejlődve következett az Életerő Mozgásközpont megalapítása, ahol kiváló szakemberekkel együtt még több szolgáltatással állunk a hozzánk látogatók rendelkezésére. Személyre szabott egyéni és kis csoportos óráimon nem csak a tünetek megszüntetésére, hanem azok megelőzésére, a jó kondíció és fájdalommentes élet kialakítására törekszem.

És most egyúttal szeretném azt a tévhitet is eloszlatni, ami szerint a gyógytorna egy olyan mozgásforma, amit csak a gerincferdüléses kisiskolások és balesetben megsérült embertársaknak “kell” kipróbálni. Nem oldja meg a problémákat varázsütésre, hiszen ez egy kezelési folyamat, de a mobilizáció hatása azonnal érezhető. Már első alkalommal növekszik az ízületek mozgástartománya és az izmok rugalmassága. Hosszú távon a tartó, illetve dinamikus tulajdonsággal bíró izomcsoportok ereje nő, így hatékonyabban fogja ellensúlyozni a fizikai erők nyíró, kompressziós hatását, amely eddig nagyrészt a csigolyákra és porckorongokra hárult. A gyógytorna abban különbözik más mozgásformáktól, hogy itt egy mozgásélettani szempontból speciálisan összeállított, egyénre szabott gyakorlatsort alkalmazunk, nagy hangsúlyt fektetve az ízületvédelemre. Nagy előnye még, hogy nincs korosztályhoz kötve, gyakorlatilag bárki belefoghat és eredményét nem csillogó érmek, hanem jobb közérzet és javuló szellemi- fizikai állóképesség fogja tanúsítani.

Szeretettel várunk az Életerő Mozgásközpontban és bízunk benne, hogy Te is legalább annyira fogod szeretni, mint Mi!

 

 

Bakosné Pelikán Rita

Gyógytornász-fizioterapeuta

2011-ben gyógytornászként végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Több különböző területen dolgoztam, ezek között szerepel a vízi, illetve szárazföldi csoportos és egyéni tornák tartása, idősekkel való foglalkozás. Ezáltal számos állapottal és kórképpel találkoztam már munkám során.

Kiscsoportos óráimon a helyes izomegyensúly kialakítására törekszem, a mindennapi élet során fellépő helytelen terhelés (például ülőmunka okozta nyak és derékfájdalom), és a végtag ízületeinek; váll-, könyök-, csukló-, csípő-, térd-, bokafájdalom és betegségeinek megelőzése és kezelése a célom.

Az órák alatt megtanuljuk a helyes testtartást, átmozgatjuk a gerincünket és az ízületeinket, megerősítjük a helyes testtartáshoz nélkülözhetetlen izmainkat, majd stretchinggel megnyújtjuk a mozgásukban beszűkült részeket. Figyelmet fordítunk a beteg vagy sérült ízületek és testrészek fájdalomcsillapítására, és a helyes mozgással, mozgatással történő gyógyulására.

Már az első óra után észre fogod venni, hogy könnyebben mozogsz, hajlékonyabb és fittebb vagy!

Óratípus:Fitball torna, Gerincstabilizáló gyógytorna, Gerinctorna+stretching, Senior torna, Egyéni gyógytorna, Kinesio Tape ragasztás

Jelenleg szülési szabadságon van.

 

Rasztovitsné Altman Anett

Gyógytornász-fizioterapeuta

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán gyógytornász szakirányon végeztem tanulmányaimat. Már egyetem alatt gyakorlatot szereztem a kinesio taping területén, valamint a sportrehabilitációban és később a nyiroködéma kezelésében. Mindegyik területen nagyon fontos szerepe van a prevenciónak, vagy a már meglévő probléma progressziójának megelőzésének, visszafordíthatatlan folyamatoknál az állapot szinten tartásának, ahogy a gyógyszermentes fájdalomcsillapításnak is. A preventív gerinctorna ezért áll közel a szívemhez.

A problémákat ugyanis sokkal könnyebb megelőzni, mint kezelni. Az olykor-olykor előforduló gerincfájdalom lehet a helytelen testtartás következménye is, melyen ha nem változtatunk, súlyosbodik az állapot.

A helyes testtartás kialakításával, a testtudat növelésével, a megfelelő izmok erősítésével elérhetjük gerincünk kielégítő stabilizációját.

A rendszeres tornával megelőzhetjük az ízületek túlterhelt állapotát, a porckorong kopását, a degeneratív gerincbetegségeket, a gerinc mentén fellépő fájdalmat. A preventív gerinctorna során kiemelt szerepet kap a törzsstabilizáló izmok erősítése és a megfelelő mozgástartomány elérése. Erősítés után a megfelelő lazító gyakorlatok sem maradnak el, így nem kell tartani a kínzó izomláztól.

Ha fejlődsz, ha érzed magadon a változást, az nekem is sikerélmény!

Óratípus: Preventív gerinctréning, Alsó végtag torna, Kismama torna, A váll, a nyak és a hát felső szakaszának gyógytornája, Core tréning, Gerincstabilizáló gyógytorna, Senior torna, Egyéni gyógytorna, Gyógymasszázs, Kinesio Tape ragasztás

 

Szarka Beatrix

Gyógytornász-fizioterapeuta

2012-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának gyógytornász – fizioterapeuta szakán. Az Életerő Mozgásközpont csapatához 2015 márciusában csatlakoztam, ahol elsősorban csoportos foglalkozásokat vezetek a „Mozgással a gerinc egészségéért” program keretein belül.

Nálam a központban a gerinc stabilizáló izmainak erősítése, rugalmasságának fenntartása az elsődleges cél.

Kis csoportos óráimon szeretném, hogy magas szintre fejleszd a testtudatot, figyelj oda a helyes tartásra, hogy képes legyél a tornaterem falain kívül, a munkában és a magánéletben is kontrollálni izmaid működését. Célom, hogy megtanítsalak a mozgás szeretetére, tudatosítsam benned a rendszeres testedzés fontosságát.

Fontosnak tartom a vendég-gyógytornász közötti közvetlen kapcsolatot azért, hogy jól érezd magad, tudj kikapcsolódni és nyíltan beszélni esetleges problémáidról. A foglalkozásokat igyekszem változatosan felépíteni, odafigyelve egyéni igényeidre, mozgásszervi panaszaidra.

Szívesen használok különböző eszközöket – gumikötél, dynair párna, fitball, softball – valamint saját testsúlyos gyakorlatokat.

Csatlakozz hozzánk és ígérem, homlok nem marad szárazon!

Óratípus: Gerincstabilizáló gyógytorna, Gerinctorna+Stretching, Senior torna, Kinesio Tape ragasztás, Alsó végtag torna, Fitball torna, Egyéni gyógytorna, Gyógymasszázs

 

Bereczky Nóra

Gyógytornász-fizioterapeuta

Első diplomám megszerzése után több évig gyógypedagógusként látássérült gyermekekkel foglalkoztam. Miután 2009-ben a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán gyógytornász végzettséget szereztem, egy alapítványnál helyezkedtem el, ahol főként gyerekek gyógytornájában szereztem tapasztalatot.

Rendszeresen továbbképzéseken veszek részt, mert szeretnék minél több szakmai tudást és tapasztalatot szerezni, hogy a lehető leghatékonyabban tudjam kezelni a hozzám érkezőket.

Elvégzett továbbképzések, alkalmazott terápiák:

  • Modern scoliosis terápia (Schroth terápia)
  • McKenzie A, B
  • Mulligan manuál terápia
  • Szegmentális stabilizációs tréning a lumbális gerincen
  • Anatomy Trains I.
  • Maitland manuálterápia
  • Kinematic Taping
  • Neurodinamika

Csoportos óráimon változatos gyakorlatokkal, jó hangulatban erősítjük a különböző izomcsoportokat, nagy hangsúlyt fektetve a helyes testtartásra és a gerincet stabilizáló izmokra.

Egyéni óráimon szeretném megkeresni vendégeim panaszainak kiváltó okát és ezáltal megtalálni a leghatékonyabb kezelést különböző manuálterápiás fogásokat, idegmobilizációs gyakorlatokat, Mckenzie módszert, tape és egyéb technikákat alkalmazva.

Szeretettel várlak óráimon!

Óratípus: Gerincstabilizáló gyógytorna, Senior torna, Baba-mama torna, Egyéni gyógytorna, Schroth terápia, Mulligan manuálterápia, McKenzie terápia, Kinesio Tape ragasztás, Maitland manuálterápia

 

Venczel Nóra

DaoYin kínai gerinctorna oktató

Venczel Nóra Henriett vagyok, 2014-ben végeztem a Shennong Intézet Kínai Gyógymódok Akadémiáján WuShuangDaoYin gerincterapeutaként, majd további tanulmányokat folytattam az intézményben Hagyományos Kínai Orvos szakon.

A mozgás minden korszakban az életem része volt. Versenyszerűen röplabdáztam, majd autodidakta módon kezdtem el a jógával foglalkozni 15 éves koromban.

Jómagam is sok éven keresztül ülő munkát végeztem, így tapasztalatból tudom, hogy a napi 8-10 órás ülés mennyire rossz hatással van szervezetünkre. Mondhatni ez az ördögi kör és saját állapotom világított rá arra, hogy többet kell figyelnem magamra. Tudatosan kell foglalkoznom a testem egészséges állapotának helyreállításán. Saját magam miatt mentem el tanulni, majd elkerülhetetlenül sodródtam abba az irányba, hogy lehetőségem legyen a tanultak átadására.

És hogy mit ad a DaoYin?

A kínai gerinctorna egy olyan ősi, kínai mozgásformákból összeállított - egyedülállóan hatékony - gerincgyógyító mozgásrendszer, amely a hagyományos kínai orvoslás elméleti ismereteit és a több ezer éves kínai gerincgyógyító gyakorlatokat hatékonyan ötvözi a nyugati orvostudomány anatómiai ismeretével.

A gyakorlatok segítségével a nyaki, vállövi fájdalmaktól, gerincpanaszoktól szenvedők mintegy 80%-a teljesen panaszmentessé válhat. Alkalmas arra, hogy a mozgásszegény életmódot élők, számítógép előtt ülők, stresszes munkakörülmények között dolgozók egyszerűen és hathatósan szüntessék meg örökös hátfájdalmukat, valamint az egészség fenntartására, megelőzésre, vagy akár rehabilitációra. Mindezek mellett a DaoYin energetizál.

Az óra alatt fejünk búbjától kezdve átmozgatjuk a gerincoszlopot, nyitjuk, tápláljuk az ízületeket, erősítjük a mélyizmokat, javítjuk a keringést. Megszellőztetjük a porckorongokat, ennek hatására megérezhetjük, hogy gerincünk is tud lélegezni.

Szeretettel ajánlom gyermekkortól – 99 éves korig majdnem mindenkinek.

Kismamáknak nem ajánlott.

Óratípus: DaoYin kínai gerinctorna

 

Mátyij Natália

Gerincjóga oktató

Mindig is szerettem volna elkezdeni jógázni. Három évvel ezelőtt el is jött ez az idő, elmentem életem első jógaórájára. Annyira beleszerettem, hogy nem sokkal később elvégeztem a Jimmy Barkan, Barkan jóga oktatói tanfolyamát.

A tanulás során kezdtem érezni, hogy mennyire hiányoznak az egyetemi alapértékek a modern nyugati civilizációnkból, és mennyi mindent tud hozzátenni az ősi indiai bölcsesség mindennapi életünkhöz.

Kezdetnek jó az egészséges életmód, a mozgás megfigyelése és az étkezési szokások rendbetétele. Ennek jó példája a párom is, aki irodai munkát végez már 20 éve.

Évek óta derékfájdalmakkal küzdött. Amióta rávettem a jógára, és foglalkozom vele én is, sokkal jobban érzi magát és jelentősen enyhültek a panaszai. Másfél év jógázás után például: simán fel tud szaladni a hetedik emeletre, amit meg sem érez. Ez a sikerélmény inspirált arra, hogy jó úton haladok és tovább fejlesztem a tudásomat. 2015 tavaszán elvégeztem a gerincjóga oktatói képzést is.

Szeretném megosztani a pozitív tapasztalatomat, hogy minél több ember jöjjön rá, a jóga egy olyan út, amelynek segítségével közelebb kerülünk a test és a lélek harmónikus együttműködéséhez.

Várlak szeretettel óráimon!

Óratípus: Gerincjóga, Női jóga

 

Pfundt Éva

Gyógytornász-fizioterapeuta

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának gyógytornász szakán végeztem. Diplomám megszerzése után is fontosnak tartom, hogy folyamatos képzéseken fejlesszem tudásom annak érdekében, hogy vendégeim panaszait a leghatékonyabb módszerek segítségével tudjam csökkenteni.

Egyetemi éveim alatt szerzett szakmai tapasztalataim alapján az egyik legfontosabb célkitűzésemnek tartom az ülő életmódból fakadó hanyag tartás okozta elváltozások megelőzését, illetve kezelését.

A napi több órán át tartó helytelen, egyoldalú terhelés izmaink, ízületeink számára kedvezőtlen, így kiemelkedően fontos a rossz tartás okozta megrövidült izmok nyújtása, a meggyengült izmok erősítése annak érdekében, hogy testünk élettani egyensúlyát fenntartsuk. A legtöbb órámon a hangsúly az izmok helyes, szakszerű nyújtásán és a megfelelő izomhossz kialakításán lesz, melynek hiánya különböző mozgásszervi elváltozások forrása is lehet.

Az Életerő Mozgásközpont újdonsült tagjaként szeretettel várlak óráimon, ahol a mozgás gyógyító erejét kihasználva igyekszem segíteni vendégeim állapotát.

Óratípus: Gerincstabilizáló gyógytorna, Senior torna, Alsó végtag torna, A váll, a nyak és a hát felső szakaszának gyógytornája, Gerinctorna+stretching, Gyógymasszázs,Egyéni gyógytorna, Kinesio Tape ragasztás

 

Kerezsi Ágnes

Gyógytornász-fizioterapeuta

2017-ben gyógytornászként végeztem a Brassói Transilvania Egyetem (Románia) Testnevelés és hegyi sportok karán. Már egyetemi éveimben is sokat sportoltam, emellett pedig az egyetem keretén belül aerobik edzőként tevékenykedtem.

Szakmai gyakorlatom során lehetőségem volt megtapasztalni, hogy milyen egy gyógyító csapat tagjaként gyógytornászként dolgozni.

Feladatköreimbe tartozott a sportsérülések gyógyítása, műtét utáni rehabilitáció, illetve lokalizált neurológia és csont izomrendszeri (fej és nyak, alsó és felső végtagok, hát és gerincoszlop) betegségek kezelése.

Célom, hogy az óráim felépítése változatos legyen, viszont a cél mindig maradjon ugyanaz; a fájdalom megszüntetése, a helytelen testtartás korrigálása, illetve a mozgásszervi betegségek megelőzése. Hogyha sok emberhez hasonlóan te is ülőmunkát végzel, gyakran visszatérő fájdalmaid, gerincproblemáid vannak, vagy csak ezeket szeretnéd megelőzni akkor sok szeretettel várlak az óráimon.

Óratípus: Fitball torna, Alsó végtag torna, A váll, a nyak és a hát felső szakaszának gyógytornája, Gerinctorna+stretching, Gerincstabilizáló gyógytorna, Preventív gerinctréning, Stretching, Senior torna,Egyéni gyógytorna, Gyógymasszázs

 

Elérhetőségeink

 

Kövess minket a Facebookon is