Schneider Kata

Gyógytornász-fizioterapeuta

„A mozgás sok mindenre orvosság, de nincs olyan gyógyszer, ami a mozgást helyettesítené.” Első hallásra is belopta magát a szívembe ez a mondat. Az iskolapadból kikerülve egyből belecsöppentem a való életbe, hiszen a baleseti sebészeten kezdtem dolgozni. Gyorsan pörögtek az események. Emberek jöttek-mentek, ki nagyobb, ki kisebb sérüléssel került hozzánk, nem volt soha két ugyanolyan eset. De volt valami, ami mégis ugyanaz volt: Mindenki egytől-egyik keményen küzdött, hogy újra egészséges legyen.

Az évek során szerzett szakmai tapasztalat és a rendszeres továbbképzések mellett megtanultam, hogy a gyógyuláshoz vezető út nehéz és hosszadalmas, de kellő kitartással elérhető. A baleseti sebészet tanított meg arra is, milyen fontos szerepet tölt be életünkben az egészségmegőrzés, vagyis a prevenció. 2013 januárjában egy nagy álmom valósult meg.

Egy saját gyógytorna stúdió, ahol azt a célt tűztem ki magamnak, hogy minél több embert tanítsak meg egészségének megőrzésére, a mozgás szeretetére. Innen továbbfejlődve következett az Életerő Mozgásközpont megalapítása, ahol kiváló szakemberekkel együtt még több szolgáltatással állunk a hozzánk látogatók rendelkezésére. Személyre szabott egyéni és kis csoportos óráimon nem csak a tünetek megszüntetésére, hanem azok megelőzésére, a jó kondíció és fájdalommentes élet kialakítására törekszem.

És most egyúttal szeretném azt a tévhitet is eloszlatni, ami szerint a gyógytorna egy olyan mozgásforma, amit csak a gerincferdüléses kisiskolások és balesetben megsérült embertársaknak “kell” kipróbálni. Nem oldja meg a problémákat varázsütésre, hiszen ez egy kezelési folyamat, de a mobilizáció hatása azonnal érezhető. Már első alkalommal növekszik az ízületek mozgástartománya és az izmok rugalmassága. Hosszú távon a tartó, illetve dinamikus tulajdonsággal bíró izomcsoportok ereje nő, így hatékonyabban fogja ellensúlyozni a fizikai erők nyíró, kompressziós hatását, amely eddig nagyrészt a csigolyákra és porckorongokra hárult. A gyógytorna abban különbözik más mozgásformáktól, hogy itt egy mozgásélettani szempontból speciálisan összeállított, egyénre szabott gyakorlatsort alkalmazunk, nagy hangsúlyt fektetve az ízületvédelemre. Nagy előnye még, hogy nincs korosztályhoz kötve, gyakorlatilag bárki belefoghat és eredményét nem csillogó érmek, hanem jobb közérzet és javuló szellemi- fizikai állóképesség fogja tanúsítani.

Szeretettel várunk az Életerő Mozgásközpontban és bízunk benne, hogy Te is legalább annyira fogod szeretni, mint Mi!

 

Bereczky Nóra

Gyógytornász-fizioterapeuta

Első diplomám megszerzése után több évig gyógypedagógusként látássérült gyermekekkel foglalkoztam. Miután 2009-ben a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán gyógytornász végzettséget szereztem, egy alapítványnál helyezkedtem el, ahol főként gyerekek gyógytornájában szereztem tapasztalatot.

Rendszeresen továbbképzéseken veszek részt, mert szeretnék minél több szakmai tudást és tapasztalatot szerezni, hogy a lehető leghatékonyabban tudjam kezelni a hozzám érkezőket.

Elvégzett továbbképzések, alkalmazott terápiák:

 • Modern scoliosis terápia (Schroth terápia)
 • McKenzie A, B
 • Mulligan manuál terápia
 • Szegmentális stabilizációs tréning a lumbális gerincen
 • Anatomy Trains I.
 • Maitland manuálterápia
 • Kinematic Taping
 • Neurodinamika

Csoportos óráimon változatos gyakorlatokkal, jó hangulatban erősítjük a különböző izomcsoportokat, nagy hangsúlyt fektetve a helyes testtartásra és a gerincet stabilizáló izmokra.

Egyéni óráimon szeretném megkeresni vendégeim panaszainak kiváltó okát és ezáltal megtalálni a leghatékonyabb kezelést különböző manuálterápiás fogásokat, idegmobilizációs gyakorlatokat, Mckenzie módszert, tape és egyéb technikákat alkalmazva.

Szeretettel várlak óráimon!

Óratípus: Gerincstabilizáló gyógytorna, Senior torna, Baba-mama torna, Egyéni gyógytorna, Schroth terápia, Mulligan manuálterápia, McKenzie terápia, Kinesio Tape ragasztás, Maitland manuálterápia

 

Pfundt Éva

Gyógytornász-fizioterapeuta

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Népegeszsegügyi Karának gyógytornász szakán végeztem. Diplomám megszerzése után is fontosnak tartom, hogy továbbképzéseken fejlesszem tudásom annak érdekében, hogy pácienseim panaszait, fájdalmait a leghatékonyabb módszerek segítségével tudjam csökkenteni.

Fontosnak tartom, hogy az óráim gyakorlatanyagát mindig egyénre adaptáltan, változatosan, precízen, a páciensek aktuális állapotának megfelelően állítsam össze azzal a céllal, hogy a közös munkánk minél hatékonyabb legyen.

Elvégzett továbbképzések:

 • Kinematic Taping: alapfelhelyezések
 • McKenzie módszer, Mechanikai Diagnózis és Terápia - “A” kurzus - lumbális gerinc
 • Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerinc-medence komplex rehabilitációjában
 • Betegfelvétel, a beteg állapotának felmérése

Szeretettel várlak az óráimon!

Óratípus: Gerincstabilizáló gyógytorna, Senior torna, Alsó végtag torna, A váll, a nyak és a hát felső szakaszának gyógytornája, Gerinctorna+stretching, Gyógymasszázs,Egyéni gyógytorna, Kinesio Tape ragasztás

 

Nagy Zsófia (Zsofka)

Gyógytornász-fizioterapeuta

A mozgás kiskorom óta szerves része az életemnek, így nem is volt kérdés számomra, amikor a pályaválasztás elé kerültem, hogy gyógytornász legyek. 2017-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen. Az egyetem alatt is önkéntesként, majd az egyetem elvégzése után többféle területen is tapasztalatot tudtam szerezni. Főként a fiatalabb korosztállyal foglalkoztam, mozgássérült gyerekek fejlesztését és versenysportra való felkészítésüket végeztem.

Emellett irodai dolgozóknak tartottam preventív gerinctréninget. A gerinc rehabilitációja mellett, kedvenc területeim közé tartozik a váll és a térd rehabilitációja is. A problémák megoldása során a funkcionális szemléletet részesítem előnyben.

A munkám mellett a mai napig nagyon szeretek sportolni, és ezt a mozgásszeretet a páciensemnek is próbálom átadni, segítve őket a rehabilitációjukban. A nyitott és empatikus hozzáállásom által könnyen tudok kapcsolatot teremteni pácienseimmel a legfiatalabbtól a legidősebb korosztályig. Az óráimon a szakmai precizitás mellett, törekszem a jó hangulat meglétére is. Kezeléseimet a holisztikus szemlélet jellemzi. Tudásomat szeretem folyamatosan bővíteni, a legújabb trendeket naprakészen ismerni. Az egyetem alatt és után is több tanfolyamot is elvégeztem:

 • Triplex tréning
 • Core stabilizáció
 • Kinesiotape használata
 • Fascia Disztorziós Modell
 • Nyaki gerinc szegmentális instabilizációjának kezelése
 • Neurodinamika
 • Fascia Release Manuális Technika
 • Flossing használata

Idén ősszel pedig elkezdem a 2 éves Manuálterapeuta képzést, amely által még hatékonyabb és precízebb kezelést fogok tudni alkalmazni már a tanfolyam alatt is.

Óratípus: Gerincstabilizáló gyógytorna,  A váll, a nyak és a hát felső szakaszának gyógytornája, Gerinctorna+stretching, Gyógymasszázs,Egyéni gyógytorna, Kinesio Tape ragasztás

 

Nagy Zsófia (Zsófi)

Gyógytornász-fizioterapeuta

Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Kar gyógytornász szakán végeztem 2008-ban. A főiskola után a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjában kezdtem el dolgozni. Intézeti munkám során a szívműtétre váró, a szívműtéten átesett csecsemők és gyermekek rehabilitációjával foglalkoztam. Volt alkalmam megismerkedni a szívtranszplantáltak és a műszívvel kezeltek fizioterápiájával. 

2011-ben megszereztem második diplomámat a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán, mint Gyermekrehabilitációs szakgyógytornász. Első gyermekem születése után, 2017-ben a felnőtt szívsebészeti osztályon folytattam munkámat. Második gyermekem születése után, 2019-ben LoveYourBelly oktató lettem, melynek segítségével hatékonyabban tudok segíteni a rectus diastasison (szétnyílt hasizom).

Mindig is nagyon érdekeltek a kötőszöveti terápiák, ezért 2020-ban elvégeztem az FDM1, Kinesiotape és Köpöly tanfolyamokat. Az FDM2 és FDM3 folyamatban van.

Gyermekeim születése után szerettem volna egy olyan helyen dolgozni, ahol ezeket kamatoztathatom. Örülök, hogy tornáim nagy részében preventív órákat tartok, hiszen a legfontosabb a megelőzés.

Szeretettel várok mindenkit csoportos és egyéni óráimon!

Óratípus: Gerincstabilizáló gyógytorna, Senior torna, Gyógymasszázs,Egyéni gyógytorna, Kinesio Tape ragasztás

 

Süle-Szigeti Atilla

Gyógytornász-fizioterapeuta

2020-ban szereztem meg BSc diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán, a Zalaegerszegi Képzési Központban. Tanulmányaim során relatíve korán kialakult, hogy a gerincgyógyászati- illetve a sportfizioterápiai szakirányok vonzanak a leginkább. Ennek megfelelően szakmai gyakorlataim során bekapcsolódhattam az Országos Gerincgyógyászati Intézet és a Nemzeti Kézilabda Akadémia életébe is, melyeknek köszönhetően értékes tudásra tehettem szert.

Célom, hogy az így megismert klinikai gondolkodásmóddal, a tudományos evidenciák követésével és a folyamatos szakmai önfejlesztéssel a lehető legtöbbet tehessem Mindenkiért, aki hozzám fordul, legyen szó akár prevenciós tevékenységről, akár már kialakult mozgásszervrendszeri panaszok kezeléséről.

 

 

Mátyij Natália

Gerincjóga oktató

Mindig is szerettem volna elkezdeni jógázni. Három évvel ezelőtt el is jött ez az idő, elmentem életem első jógaórájára. Annyira beleszerettem, hogy nem sokkal később elvégeztem a Jimmy Barkan, Barkan jóga oktatói tanfolyamát.

A tanulás során kezdtem érezni, hogy mennyire hiányoznak az egyetemi alapértékek a modern nyugati civilizációnkból, és mennyi mindent tud hozzátenni az ősi indiai bölcsesség mindennapi életünkhöz.

Kezdetnek jó az egészséges életmód, a mozgás megfigyelése és az étkezési szokások rendbetétele. Ennek jó példája a párom is, aki irodai munkát végez már 20 éve.

Évek óta derékfájdalmakkal küzdött. Amióta rávettem a jógára, és foglalkozom vele én is, sokkal jobban érzi magát és jelentősen enyhültek a panaszai. Másfél év jógázás után például: simán fel tud szaladni a hetedik emeletre, amit meg sem érez. Ez a sikerélmény inspirált arra, hogy jó úton haladok és tovább fejlesztem a tudásomat. 2015 tavaszán elvégeztem a gerincjóga oktatói képzést is.

Szeretném megosztani a pozitív tapasztalatomat, hogy minél több ember jöjjön rá, a jóga egy olyan út, amelynek segítségével közelebb kerülünk a test és a lélek harmónikus együttműködéséhez.

Várlak szeretettel óráimon!

Óratípus: Gerincjóga, Női jóga

 

  

Venczel Nóra

DaoYin kínai gerinctorna oktató

Venczel Nóra Henriett vagyok, 2014-ben végeztem a Shennong Intézet Kínai Gyógymódok Akadémiáján WuShuangDaoYin gerincterapeutaként, majd további tanulmányokat folytattam az intézményben Hagyományos Kínai Orvos szakon.

A mozgás minden korszakban az életem része volt. Versenyszerűen röplabdáztam, majd autodidakta módon kezdtem el a jógával foglalkozni 15 éves koromban.

Jómagam is sok éven keresztül ülő munkát végeztem, így tapasztalatból tudom, hogy a napi 8-10 órás ülés mennyire rossz hatással van szervezetünkre. Mondhatni ez az ördögi kör és saját állapotom világított rá arra, hogy többet kell figyelnem magamra. Tudatosan kell foglalkoznom a testem egészséges állapotának helyreállításán. Saját magam miatt mentem el tanulni, majd elkerülhetetlenül sodródtam abba az irányba, hogy lehetőségem legyen a tanultak átadására.

És hogy mit ad a DaoYin?

A kínai gerinctorna egy olyan ősi, kínai mozgásformákból összeállított - egyedülállóan hatékony - gerincgyógyító mozgásrendszer, amely a hagyományos kínai orvoslás elméleti ismereteit és a több ezer éves kínai gerincgyógyító gyakorlatokat hatékonyan ötvözi a nyugati orvostudomány anatómiai ismeretével.

A gyakorlatok segítségével a nyaki, vállövi fájdalmaktól, gerincpanaszoktól szenvedők mintegy 80%-a teljesen panaszmentessé válhat. Alkalmas arra, hogy a mozgásszegény életmódot élők, számítógép előtt ülők, stresszes munkakörülmények között dolgozók egyszerűen és hathatósan szüntessék meg örökös hátfájdalmukat, valamint az egészség fenntartására, megelőzésre, vagy akár rehabilitációra. Mindezek mellett a DaoYin energetizál.

Az óra alatt fejünk búbjától kezdve átmozgatjuk a gerincoszlopot, nyitjuk, tápláljuk az ízületeket, erősítjük a mélyizmokat, javítjuk a keringést. Megszellőztetjük a porckorongokat, ennek hatására megérezhetjük, hogy gerincünk is tud lélegezni.

Szeretettel ajánlom gyermekkortól – 99 éves korig majdnem mindenkinek.

Kismamáknak nem ajánlott.

Óratípus: DaoYin kínai gerinctorna

 

Ferenczi Nóra

Gerincjóga oktató és NMPT jóga oktató

Gyerekkoromban rengeteget mozogtam, balettoztam, tornáztam, táncoltam, aztán ahogy idősebb lettem ezek a dolgok sajnos lassan elmaradtak az életemből.

Mikor bekerültem az irodai környezetbe egy idő után elkezdtem érezni a mozgás hiányát. Ez elsősorban ízületi és derék problémákat okozott és a mindennapos stressz is nyomot hagyott rajtam. Ekkor gondoltam rá először, hogy megismerkedem a jógával.

Egészségjavító hatását azonnal megéreztem és energikusabb is lettem. Kezdetben nagy kihívást jelentett számomra, hogy ne kalandozzanak el a gondolataim, magamra figyeljek, de szerettem volna olyan tevékenységet végezni, ami testileg és szellemileg is hatással van rám.

Megtapasztaltam, hogy a jóga fokozza az erőnlétet, állóképességet, rugalmasabb lesz a test, a tartás nagymértékben javul, fejlődik a koncentráció, mely hozzásegít a jelen pillanat megéléséhez, és emellett egy eszköz, mely közelebb vitt önmagam megismeréséhez.

Több éves gyakorlás után az Anahita jógastúdióban Szilasi Márti és Nagy József vezetése alatt elvégeztem a jógaoktatói alapképzést. Bene Máténál több tanfolyamon is részt vettem, többek között az NMPT (Natural Movement Pattern Training) instruktori képesítést is megszereztem. 2011 júniusa óta tartok jóga órákat Óráimon fontosnak tartom, hogy a tanítványokat rávezessem a helyes tartásra, a testtudat kialakítására, és a légzéssel összehangolt mozdulatok pontos kivitelezésére, valamint a relaxációra való képességre, mely lecsendesíti az elmét. Az órákon minden gyakorlatot a résztvevők egyéni testi sajátosságainak figyelembe vételével végzünk.

Óratípus: Gerincjóga, NMPT jóga

Elérhetőségeink

 

Kövess minket a Facebookon is